Le Mana'omia Tumau o Meata'alo Fa'alelei: O se Malaga e Ala i So'o Malu

I se lalolagi e masani ona faʻaalia i le vevesi ma le pisi o le olaga faʻaonaponei, o loʻo tumau pea se faʻalelei faigofie, faʻamafanafana i le i ai o se meataalo faʻalelei. Pe e te taʻua o se manu meaʻai, o se mea vaivai, poʻo se mea faʻapipiʻi, o nei uo faʻalelei ua avea ma puna o faʻamafanafanaga, fiafia, ma le faʻanoanoa mo augatupulaga. I lenei tusiga, o le a tatou faia se malaga fiafia i le lalolagi o meataalo sili, suʻesuʻeina o latou talaʻaga, apili, ma le sootaga tumau latou te fatuina ma tagata o vaitausaga uma.

 

Ose Fusi Fa'asolopito

 

O le amataga o meataalo fa'alelei e mafai ona toe fo'i i tua i tagata anamua, ae o lo latou ta'uta'ua na si'itia i le fa'ai'uga o le 19 senituri fa'atasi ai ma le o'o mai o pisinisi. O le fa'aogaina o mea mālū e pei o le ie fa'asili e fa'atagaina mo le fa'atupuina o manu fa'aofuofu e fa'atusa tutusa ma meaola moni. O nei meataalo fa'alelei muamua e masani ona fai i lima, e fa'aalia ai le tufuga ma le gauai atu i auiliiliga o latou na faia.

 

Aisea e Uu ai se Nofoaga Fa'apitoa i o Tatou Loto o Meata'alo Sili

 

1. Fa'amafanafanaga ma Lagona Lagolago: O meata'alo sili ona lelei e maua ai le fa'amafanafanaga i taimi sili ona pupula ma taimi sili ona pogisa. Mo tamaiti, e masani ona avea i latou ma uo muamua ma tagata faʻalagolago, e ofoina atu le mafanafana i foliga o se fusi malu. E oo lava i tagata matutua, e toʻatele tagata e tausia a latou mea faʻapitoa a o laiti e avea o se puna o le lagolago faʻalagona ma le le mautonu.

 

2. Se Avanoa Saogalemu mo Mafaufauga: O meataalo sili ona lelei o faitotoa i lalolagi mafaufau. E avea i latou ma tagata i tala, uo i mea tutupu, ma faʻalogologo i mealilo. O lo latou auai e le fa'amasinoina e fa'amalosia ai le sogasoga ma fesoasoani i tamaiti e atia'e tomai taua o le mafaufau.

 

3. Fa'amama avega: O le gaioiga o le fusi o se meataalo fa'alelei e mafai ona fa'aosoina ai le fa'asa'olotoina o le oxytocin, o se hormone e feso'ota'i ma le fusifusia ma le malolo. O le mea lea, mo le toʻatele, o le pipiʻi ma se faʻaopoopoga o se faʻamalologa faʻamaʻi aoga, fesoasoani e faʻafilemu le popole ma faʻalauteleina se lagona toʻafilemu.

 

I tua atu o Tamaiti: Meataalo Fa'alelei mo Vaitausaga Uma

 

E ui o meataalo fa'alelei e masani ona feso'ota'i ma le tamaitiiti, o la latou apili e leai se tapulaa o tausaga. I tausaga talu ai nei, ua latou oʻo i le toe faʻafouina o le lauiloa i tagata matutua. Ua alia'e mai meataalo fa'aputu, e masani ona ta'ua o le "plushie fandom," ua fa'atupuina ai se aganu'u fa'apitoa i nei soa vaivai.

 

O lo'o liliu atu fo'i tagata matutua i mea fa'aopoopo e fai ma mea teuteu fa'apitoa po'o meaalofa. Latou te faʻaopoopoina se paʻi o le manaʻo i fale, ofisa, ma e oʻo lava i taavale, e aumaia ai se ataata i foliga o soʻo se tasi e fetaiai ma i latou.

 

O le Ata o le Aoina o Mea Fa'aopoopo

 

Mo nisi, o le aoina o meataalo fa'alelei ua avea ma mea e sili ona fiafia i ai. Pe o urosa teddy tuai, fa'agata fa'aupuga mai fa'aaupuga ta'uta'ua, po'o fatuga na faia i lima mai tufuga tuto'atasi, e fa'amaualuga tagata ao aoina a latou aoina. O le taua o nisi faʻaopoopoga e mafai ona talisapaia tele i le aluga o taimi, ma avea uma ma puna o le fiafia ma se tupe faʻaalu.

 

I se lalolagi e masani ona lagona le malulu ma le motusia, o meataalo faʻalelei e ofoina atu se fesoʻotaʻiga mafanafana ma le tino i la tatou tama i totonu ma se taimi faigofie. Latou te sili atu i augatupulaga, e maua ai le mafanafana, mafutaga, ma le paʻi o le faʻafefe. Pe o iai sau mea fa'atauva'a fa'apelepele o lo'o teu i totonu o se kapoti pe o oe o se tagata e aoina fata ma fata e tumu i 'oa vaivai, o nei soa fa'alelei o lo'o fa'aauau pea ona umia se nofoaga fa'apitoa i o tatou loto, e fa'amanatu mai ai o nisi taimi, pau lava le mea tatou te mana'omia o se fusi. mai se uo fa'alelei e fa'afiafia ai le lalolagi.


Taimi meli: Sep-08-2023