“Ho-Ho-Holidays: Ose Toe Iloiloga o Faiga Fa'afiafia ma Fa'alavelave Fiafia”

A o faaiuina le aso malolo o le Kerisimasi, ua oo i le taimi e tatala ai moli, teu ma le faaeteete mea teuteu, ma le mea e sili ona taua, toe faamatala taimi fiafia fiafia na mafua ai ona le faagaloina lenei vaitau. Mai le fa'alavelave tele o le la'au Kerisimasi i le tauvaga afu mataga e le mafaagaloina, o lenei aso malolo o se ta'amilosaga o talie, fiafia, ma nai loimata fiafia (tele lava mai le 'ata malosi).

 

Le Tulaga Laau Kerisimasi Tele

Na amata la matou aso malolo i le sailiga faaletausaga e saili le laau Kerisimasi atoatoa. O le tausaga lenei, na matou filifili ai e fa'ao'o ma asiasi i se fa'ato'aga la'au e tipi lau oe. Faauupegaina i le naunautai ma se ili e foliga mai e pei o se naifi pata, na matou o atu ai i le toafa (po o le a le pasi mo le vao i le taulaga). Ina ua mavae itula o felafolafoaiga ma sina misa laiti ma se squirrel i le umiaina o laau, sa matou toe foi atu ma le manumalo i le fale, ma toso se laau, ioeina, sili atu Charlie Brown nai lo Rockefeller Center. Ae faatasi ai ma sina alofa laitiiti (ma le tele o taila), na avea ma fatu o lo matou fale malolo.

 

Fa'alavelave o le umukuka ma mea'ai taumafa

Ona sau ai lea o le kuka. Oi, le kuka! O le matou umukuka na liua i se malae o le taua lea o le suka ma le falaoamata o auupega o filifiliga. O le fua kuki faalilolilo a Tinamatua na fa'ata'ita'iina, ma maua ai kuki na... ta'u atu, e tulaga ese lona foliga. Sa i ai a matou fetu e foliga pei o ni pa'u, o tia e pei o loli, ma le mea sa tatau ona avea ma foliga o Santa ae na foliga mai o se tamato fiafia. E ui i lea, e leʻi i ai se sapalai o tagata suʻesuʻe tofo, a o ofo fiafia le taifau e faʻamamāina soʻo se "faʻalavelave" na paʻu i le fola.

 

O le Tauvaga Suega Auleaga: O se Symphony of Knitted Moe

Fa'ailoga o le vaitau? Le tauvaga afu mataga. Na sili atu le malosi o Uncle Bob ia te ia lava i lenei tausaga, o le faia o se ofu mafanafana e matua susulu ma feilafi e mafai ona taialaina ai le faasee a Santa i se afa. Na pese le ofu mafanafana o Aunt Linda - e leai, o le mea moni, sa i ai se masini e taina pese, lea, o le mea e leaga ai, na mau i luga o 'Jingle Bells' mo le tolu itula sa'o. Ma ia aua nei galo ia i tatou le fatuga a Cousin Tim, o loʻo faʻaalia ai se totini moni na suʻiina i luma, faʻatumu i lole lole ma, e le mafaamatalaina, o se pateta.

 

Afifi Meaalofa: Ose Tape-Entangled Comedy

O le afifiina o meaalofa o se faatufugaga, ma mo i matou, o se ata e sili atu ona manino. Lipine ua nonoa i pusi, mea faapipii ua pipii i lauulu, ma le mealilo o le auala e vave alu ese ai pepa afifi nai lo kuki. O le taumafaiga a Tama i le afifiina o meaalofa na foliga mai o se galuega pepa mâché ua sese. Ae ui i lea, o afifi taitasi na afifi ese o se fusi o talie o loo faatalitali mo le tatalaina.

 

Le Olioli o le Foai…ma Maua Meaalofa Fa'afuase'i

O le faafesuiaiga o meaalofa o se mea mata'ina, o lo'o fa'aalia ai meaalofa e amata mai i mea fa'atino (totini, toe) e o'o i mea uigaese (se i'a pese, moni?). O Tinamatua, e pei ona masani ai, na galo ai po o ai na ia avatu i ai ni meaalofa, ma iu ai ina maua e lo'u tuagane talavou se seti matagofie o moligao manogi fuga ae maua e Tina se taaloga vitio. O le fefiloi ua na o le faaopoopo i le olioli ma le talie o le aso.

 

Taaloga, Ue, ma Taimi Lelei

E leai se aso malolo e mae'a e aunoa ma ta'aloga masani a aiga. Na fa'aalia e Charades le uiga mata'ina o tagata uma, ae maise lava ina ua fa'aalia e Tamamatua le 'Frozen' ma i'u ai ina foliga mai sa mau i totonu o se pusa e le o vaaia. O ta'aloga a laupapa na liua i se fa'aaliga malie o le agaga fa'atauva, fa'atasi ai ma so'otaga na fausia ma malepe vave atu nai lo i'uga o le Tausaga Fou.

 

Se Vaitau o Talie ma le Alofa

A o latalata mai le vaitau o aso malolo, ua tumu o tatou loto i le olioli ma o tatou manava ua tumu i kuki. Atonu tatou te leʻi maua se ata-atoatoa aso malolo, ae sa atoatoa i lona le atoatoa. O le talie, o taimi faavalevalea, ma le mafanafana o le mafuta faatasi na avea ai lenei Kerisimasi ma se tasi o tusi.

 

O lenei la i le vaitau o aso malolo: o se taimi o le fiafia, alofa, ma se faamanatu o le vevesi o le faamanatuina o loo taoto ai le matagofie moni o le olaga. Ua leva ona tatou tulimatai atu i le Kerisimasi o le tausaga fou!


Taimi meli: Ian-08-2024