E te Iloa O le a le Teddy Bear sili ona lauiloa?

Teddy bears , o na soa fusifusia, alofagia, e iai se nofoaga faapitoa i loto o tagata talavou ma matutua. E o'o mai i so'o se foliga ma lapopo'a, fa'atasi ai ma mamanu eseese ma tala i tua, ae pe na e mafaufau ea po'o le fea teddy bear e sili ona ta'uta'ua i latou uma? I lenei su'esu'ega, o le a tatou su'esu'e i le lalolagi o teddy bears e iloa ai po'o le a le mea e matua tumau ai nei meaola vaivai ma le fe'ai, ma pe o iai se urosa fa'amaonia "sili ona lauiloa".

 

Le Fa'ata'ita'iga Fa'agata o Teddy Bears

Talu mai lo latou fausiaina i le amataga o le 20th seneturi, o teddy bears sa faapelepeleina e augatupulaga. Latou te ofoina atu e sili atu nai lo na o se foliga vaivai, ma fusi; latou te maua ai le mafanafana, mafutaga, ma le le fiafia. Ae o le a le mea e uiga i teddy bears ua avea ai i latou ma tagata pele tele?

 

Le Fa'amafanafanaga

I lona totonugalemu, o le manaia o se urosa teddy o loʻo taoto i lona lalelei. Ua mamanuina ina ia lelei atoatoa mo le fusi, ma o latou tino vaivai, faʻalelei e ofoina atu se faʻamafanafanaga, aemaise lava i tamaiti. O le gaioiga o le fusi ma se teddy bear e maua ai se lagona o le saogalemu, mafanafana, ma le lagolago faʻalagona.

 

Nostalgia

O le tele o tagata matutua e manatua lelei a latou teddy bear muamua, o se soa faʻatamaitiiti e masani ona avea ma faʻailoga o le mama ma le le mautonu. O le nostalgia e fesoʻotaʻi ma teddy bears e matua malosi lava e masani ona taʻitaʻia ai tagata matutua e aoina teddy bears, faʻasaoina ma faʻaopoopo i la latou aoina i le tele o tausaga.

 

Fetuuna'i

Teddy bears e sau i le ofo tele o mamanu ma sitaili, mai le masani i aso nei, ma mai le masani i le avant-garde. O lenei agavaʻa e mafai ai ona latou faʻafetaui i tu ma aga eseese ma aga masani, ma avea ai i latou ma se faʻaauau pea i le lalolagi o meataalo.

 

Uiga Manaia

O urosa Teddy e masani ona iai ni uiga tausaafia, mai ia Winnie the Pooh e faamaoni ma agalelei i le Paddington Bear e fia iloa ma le fiafia. O latou uiga fa'afeso'ota'i ma agamalu e avea ai i latou ma soa lelei mo tamaiti ma tagata matutua.

 

O Ata o le Teddy Bear World

E ui ina le mafaitaulia teddy bears o lo'o i ai, o nai urosa iloga ua maua le fa'aaloalogia i le lalolagi atoa ma tumau pea i luma o mafaufauga fa'atasi.

 

Winnie le Pooh

O Winnie le Pooh e le masalomia o se tasi o urosa sili ona lauiloa i le lalolagi. Na faia e AA Milne ma faʻataʻitaʻiina e EH Shepard, o lenei "urosa tuai valea" o loʻo nofo i le Hundred Acre Wood ma uo e pei o Tigger, Piglet, ma Eeyore. O fa'alavelave fa'afuase'i a Pooh ma tala fa'amafanafana loto ua avea ai o ia ma tagata pele mo le lata i le seneturi.

 

Paddington Bear

Mai le "Darkest Peru," Paddington Bear ua pu'eina loto o le faitau miliona i lona ofu talaloa lanumoana ma le pulou mumu. O ana tala o le malaga i Lonetona, faatasi ai ma lona fiafia i sanuisi marmalade, ua avea ai o ia ma se faailoga Peretania pele.

 

Corduroy

Corduroy, le teddy bear mai le tusi “Corduroy” a Don Freeman, o se isi uiga iloga. O le tala o lana sailiga mo se faamau na misi ma mea na ia alu i ai ua avea ai o ia ma se tagata faapelepele mo tamaiti i le lalolagi atoa.

 

Teddy Ruxpin

I le 1980s, na suia ai e Teddy Ruxpin le lalolagi o teddy bears. Faatasi ai ma le tomai e faamatala ai tala ma gaoioi lona gutu ma ona mata, o lenei urosa fegalegaleai na tuua ai se aafiaga loloto i le tamaitiiti o le anoanoai o tagata.

 

Faleaoga Fau-A-Bear

Mo i latou e mana'o i se pa'i fa'apitoa, Build-A-Bear Workshop ua faia se suiga i le pisinisi urosa teddy. E mafai e tagata fa'atau ona fai a latou lava urosa masani, fa'auma fa'atasi ma teuga ma mea fa'aoga, fa'aopoopoina se mea uiga ese ma patino i la latou urosa pele.

 

Steiff Teddy Bears

O Steiff, o se kamupani Siamani, ua silia ma le seneturi talu ona gaosia ni teddy bears. E lauiloa mo a latou tufuga ma le aoina, o Steiff bears o loʻo sailia e tagata aoina ma tagata fiafia i le lalolagi atoa.

 

Gund Teddy Bears

O Gund, o se igoa fa'atuatuaina i le lalolagi o urosa, e ta'uta'ua ona o le agavaivai ma le tauleleia o ana urosa. O a latou urosa sa avea ma soa faamafanafana i tamaiti ma tagata matutua mo augatupulaga.

 

Disney Teddy Bears

Ua suia e Disney uiga iloga e pei o Mickey ma Minnie Mouse i ni urosa lalelei. O nei urosa e aumaia le togafiti faʻataulāitu a Disney i le lalolagi o meataalo faʻalelei, ma avea ai i latou ma mea e sili ona fiafia i ai Disney.

 

Merrythought Teddy Bears

O Merrythought, ose tagata gaosi urosa Peretania, ua fa'amanatuina mo ana mamanu masani ma fa'aleaganu'u teddy bear. O nei urosa e fa'atauaina ona o lo latou fiafia e le tumau ma le matagofie o galuega taulima.

 

Lomiga Fa'atapula'a ma Teddy Bears e aoina

Mo tagata e aoina urosa, fa'atapula'aina lomiga ma urosa ua mamanuina e tufuga e umia se nofoaga fa'apitoa i o latou loto. O nei foafoaga tulaga ese e mafai ona fesuisuiaʻi i le lauiloa e faʻatatau i le tusiata ma le mamanu, ma faʻateleina le sailia e le au aoina ma le fiafia.

 

Le Lu'itau o le Fuaina o le Ta'uta'ua Sili

O le fa'ailogaina o le urosa e tasi "sili ona lauiloa" o se lu'itau. O le ta'uta'ua e mafai ona fa'atatau ma fa'aa'afia i mana'oga a le tagata lava ia, nostalgia, ma eseesega fa'ale-aganu'u. O le mea e pele i se tasi vaega o le lalolagi atonu e le tutusa le tulaga o le amanaiaina i se isi. E le gata i lea, o le taʻutaʻua o teddy bears e mafai ona faʻaleleia i le taimi ma suiga suiga.

 

Nai lo le sailia o se tali mautinoa o le teddy bear o loʻo umia le igoa o le "sili ona lauiloa," e sili atu ona talafeagai le faʻafetaia o le tele o mea faʻapipiʻi o uiga ma mamanu na puʻeina loto o tagata i le lalolagi atoa. O urosa ta'itasi, mai le poto fa'avavau o Winnie the Pooh e o'o atu i le tausaafia o se urosa masani a Steiff, o lo'o umia se nofoaga tulaga ese i le lalolagi o meataalo fa'alelei.

 

O Teddy bears ua sili atu augatupulaga ma aganuu ina ia avea ma soa faapelepele. E ui o le fuafuaina o le tasi "sili ona lauiloa" teddy bear atonu e tumau pea ona faigata, ae o le mea manino o nei meaola vaivai ma fusifusia o le a faaauau pea ona faia se sao taua io tatou olaga. Pe i ai sau sootaga i le olaga atoa ma se urosa patino pe aoina se manu fe'ai o teddies, o nei uo tumau ma faapelepele e aumaia le mafanafana, mafanafana, ma le olioli i o tatou loto, e faamanatu mai ai ia i tatou le faatosina e le uma o le teddy bear.


Taimi meli: Oke-25-2023